IrriFlex: zrodil se nový standard

IrriFlex: zrodil se nový standard

Jehla IrriFlex řeší běžný problém zubních lékařů: jak zcela a efektivně vypláchnout komplexní systémy kořenových kanálků. Novou kanylu s jedinečným bočním rozptylem roztoku a kombinací měkkého polypropylenového těla. Kanyla se snadno přizpůsobí anatomii kanálku a bez námahy čistí místa, která jsou nedostupná.

Endodontické ošetření zubů se zakřivenými kanálky je pro ošetřujícího vždy náročné z hlediska preparace, dezinfekce a plnění.

Je známo, že došlo k pokroku u preparačních NiTi nástrojů ve flexibilitě i výkonu, takže nástroje jsou schopny zvládnout i těžké anatomie.

Z druhé strany ale studie in vitro a ex vivo prokázaly, že apikální třetina je zóna, ve které je vymýcení bakterií nejobtížnější, protože povrch nedotknutý nástrojem, a tedy neošetřená plocha činí 10% až 50%. Pak se výplach stává velmi důležitým pro úspěšnou terapii. Bezpečné dopravení adekvátního množství výplachu co nejblíže konci pracovní délky se stalo cílem výrobců výplachových kanyl. 

 

Dr. Grzegorz Witkowski se s vámi podělí o několik klinických případů, kde použití flexibilní plastové kanyly IrriFlex od PD (Švýcarsko) zajistilo dostatečný výplach v apikální třetině. 

Case study Dr. Witkowski

 


Nechte si doručit ty nejnovější informace z Endodoncie na e-mail

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a my vám dáme vědět, když se zde objeví něco nového.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Určeno odborným pracovníkům ve zdravotnictví

Určeno odborným pracovníkům ve zdravotnictví

Tyto stránky a na nich dále obsažené informace jsou určeny odborným pracovníkům ve zdravotnictví a nejsou určeny široké – laické - veřejnosti.

Pokračováním v používání těchto stránek potvrzujete, že jste odborníkem ve smyslu §2a zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy, ve znění pozdějších předpisů, a že jste si vědom(a) rizik, která jsou spojena s tím, že se seznámíte s informacemi takto určenými pro případ, že odborníkem nejste.